Star Trek díszvendég – Richard Arnold

Richard Arnold fellépése igazi kuriózumot fog jelenteni az AXN Sci-Fi – SFportal Találkozó nagytermében: egy egyszerű Star Trek rajongó élettörténetét ismerhetjük meg, aki a trekkerség csúcsáig jutott: asszisztense lehetett a sorozat alkotó Gene Roddenberrynek, és azóta is a Star Trek univerzum hivatalos szakértője.

Richard először 1972-ben találkozott Gene Roddenberryvel egy Star Trek találkozón, nem sokkal ezután pedig a Paramountban kezdett dolgozni, mint túravezető. Roddenberryt hihetetlenül lenyűgözte Richard lexikális tudása a Star Trek világáról, így egyre többször tűnt fel Star Trek projectekben, mint az ő asszisztense.

A Star Trek: The Next Generationben már hivatalosan is mint “research consultant” tevékenykedik, innentől kezdve feladata a beérkező forgatókönyvek ellenőrzése, hogy megfelelnek-e a történetek a Trekben korábban lefektetett irányelveknek és nincsenek-e ütközések, ellentmondások a korábbi epizódokkal, filmekkel. Ugyanezekre kellett ügyelnie más licenszelt Star Trek kiadványok esetében is: regények, leírások, sőt, videóborítók esetében is.

A Star Trek Communicator című hivatalos Trek-magazinban saját rovata volt éveken keresztül, ahol a rajongói kérdésekre adott szakértői választ – és most, az AXN Sci-Fi – SFportal Találkozón Neked is lehetőséged van arra, hogy megkérdezz mindent a Trek világáról, amit tudni akartál… most egy hivatalos szakértő fog válaszolni Neked!

One Response, Leave a Reply
  1. […] Enterprise forgatókönyvírója, valamint a The Dead Zone – Holtsáv producere volt; és Richard Arnold Star Trek-szakérő, aki írók, forgatókönyv írók szakmai tanácsadója, és Gene Roddenberry […]

Szólj hozzá!

Név *

E-mail (rejtett) *

Website

Értesíts e-mailben a postra érkező összes megjegyzésről!