Rólunk

Az SFportal Találkozó egy országos sci-fi rendezvény lesz, 2008. novemberében. Mint a névből is kiderül, az SFportal.hu stábja áll mögötte.

Idén ősszel lesz három éves az SFportal, és szeretnénk ezt az alkalmat egy kitűnő hangulatú találkozóval megünnepelni – Veletek, magyar sci-fi rajongókkal.

Ugyanakkor ebben a blogban kicsit körbe akarjuk járni a hazai és külföldi sci-fi találkozók helyzetét, fel szeretnénk dolgozni a hasonló rendezvények eddigi történetét. Szeretnénk betekintést nyújtani a szervezés örömeibe és nehézségeibe is.

***

A stáb:

Miyazaki Jun (Merras), főszervező
az SFportal.hu főszerkesztője, gyógyíthatatlan sci-fi addict. A tünetek 12 éves korában jelentek meg rajta, amikor a magyar királyi televízió leadta az első Star Trek mozifilmet. Ezután viharos gyorsasággal kezdett el sci-fi regényeket és mozifilmeket fogyasztani, a szülők reménytelen küzdelmet folytattak a kórral, majd feladták.

Szélesi Sándor (Sheenard), főszervező
Sci-fi író, szerkesztő, az SFportal.hu főmunkatársa. Nem csak passzív alanya a sci-fi-kórnak, de aktív terjesztője is, ennek elismeréseként 2007-ben az Európai Science-Fiction Társaság éves közgyűlésén a legjobb európai sci-fi író díját adományozták neki. Korábban az Átjáró sci-fi magazin főszerkesztője is volt.

Valyon Tamás (Dzséjt), Videóklip készítő
Amióta az eszét tudja, sci-fi mániákus. Az eredeti Star Trek sorozat valamint a Power kapitány bolondította meg még óvodás korában – azóta is habzsolja a téma szülötteit elsősorban film és tévésorozat formájában, de a könyvektől sem riad vissza. Nem meglepő módon szabadideje nagyrészét filmek, sorozatok nézésével, könyvek olvasásával, relikvikák gyűjtésével tölti – de szeret aktívan is megélni a sci-fi rajongást: így cikkeket, novellákat ír, videóklippeket gyárt.